torsdag den 18. februar 2016

Parmesan-tips

Lige nu er der parmesan på tilbud i netto, men der er ikke noget mere irriterende end at købe dyr ost, lave én ret og finde en grøn klump i køleskabet 2 måneder senere. Ofte fordi man glemmer at man har det...




Der er mange muligheder for hvad du kan bruge parmesanosten til, inden den bliver lettere muggen i køleskabet, her er blot et par stykker:
  1. Brug det oven på/i mad. Især pastaretter er lækre med parmesan, bortset fra retter med fisk (her siger Smagsløget no no!)
  2. Spis den i små mundrette bidder, gerne med et glas rødvin til :-)
  3. Alt på parmesanen er spiselig, så smid resterne i blenderen og frys det ned i portioner. Det fungerer fint i retter hvor det er hensigten at osten skal smelte
    Hvis man fryser hele osten ned, har den tendens til at smuldre når man vil rive den.
  4. Parmesan er stærk på umami - den femte smag - så brug den evt. som smagsgiver i en vegetarisk risotto

Ingen kommentarer:

Send en kommentar