mandag den 22. februar 2016

Helstegt kylling - mad til flere dage

Nogle gange på SU er man nød til at leve af rester, hvilket godt kan være kedeligt. Men hvis man planlægger at lave mad efter hvilke rester man får ud af det, så kan reste-dag pludseligt blive en festdag!


Resteplanen er følgende:

Dag 1: Kyllingelår med hjemmelavet pommes frittes
Dag 2: Cæsar Salat eller hønsesalat
Dag 3: Kyllingeramen, nuddelsuppe med kylling og grønt





Men nu til hovedelementet... Erfaring siger at hel kylling godt kan gå hen og blive tør, derfor bliver citroner og et stegetermometer din bedste ven, når du i fremtiden steger kylling. 


  • 1 god kylling
  • 3 citroner
  • 1 håndfuld rosmarin, frisk eller tørret
  • 1 håndfuld timian, frisk eller tørret 
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber

  1. Skær citronerne i halve og knus hvidløgsfedene
  2. Lav en lille skål med saften fra 1/2 citron, 1 fed hvidløg, halvdelen af krydderierne og salt og peber og grid hele blandingen på og i kyllingen
  3. Fyld bassen med de resterende krydderier, hvidløg og halverede citroner og luk sammen med en kødnål 
  4. Steg kyllingen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45-60 minutter, alt efter størrelsen. Det vigtigste er at kernetemperaturen er 75 grader
  5. Lad kyllingen hvile i 5-15 minutter inden du skærer den ud





Ingen kommentarer:

Send en kommentar