fredag den 19. februar 2016

Intervalstegning - en sikker sejr

Så blev det endelig fredag og for mange betyder det god mad og hyggelige mennesker i løbet af weekenden.
Derfor vil vi gerne hinte jer en stensikker måde at stege en cuvette eller et andet større stykke okse på! 



Cuvetten er oftest den billigste større udskæring du kan købe, fordi kødet har tendens til at være sejt. Det er fordi stykket sidder på bagbenet og gennem hele oksens levetid, bærer denne del af kroppen, og den konstante vægt på musklerne gør kødet sejt.

Men.... fortvivl ej!

Cuvetten kan være svær at arbejde med i en normal stegning, men med interval metoden er du sikret et glimrende resultat hver gang, samt et stykke lækkert kød.
I bund og grund går intervalstegning ud på at stege kødet kort af flere omgange, så man opnår en jævnt fordelt varme i hele kødet, i stedet for en lækker rød midte, og en tyk kedelig grå kant, hvilket man som regel opnår ved en typisk stegning.

Først og fremmest skal kødet krydres godt, vi anbefaler knust frisk hvidløg, timian, peber og godt med salt, kom gerne salt og peber på begge sider af kødet, - og så til stegning!
Tommelfinger reglen er at intervallerne skal havde en længde af  1 minut, pr 100 gr. kødet vejer.
Altså 1100gr. Cuvette skal have 11 minutter i ovnen og derefter 11 minutter i bradepanden ude af ovnen. Er du stadig i tvivl, så følg blot skemaet herunder:


Efter hviletiden er kødet klar til udskæring og servering, skær kødet fra den spidse ende til ca halvejs og vend så stegen, derved opnår du det møreste og lækreste resultat til din Cuvette. God Fornøjelse!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar