torsdag den 18. februar 2016

Blåmuslinger i hvidvin og flødesauce

Hvis man er hurtig, så har Kvickly tilbud på blåmuslinger denne uge. 1500 g til 32 kr. Vi ville bruge dem til at lave en lækker omgang muslinger i hvidvin og flødesauce, gerne med pommes til.


Vi anbefaler gerne denne opskrift til 2-3 pers.:
  • 1 kg muslinger
  • 1 finthakket løg
  • 1/2 stærk chili, skæres i bitte små stykker
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • 1/4 fl. tør hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • en lille håndfuld hakket bredbladet persille (ikke nødvendigt, men pænt!) 
  • olivenolie
  • salt og peber



  1. Muslingerne renses og de åbne muslinger kasseres - se evt youtube (https://www.youtube.com/watch?v=tvwVG1ZkW_k)
  2. Løg, chili og hvidløg sauteres i olivenolie i en stor gryde, til de er gyldne og gennemsigtige ca 3-4 minutter ved middelvarme. Kom muslingerne og hvidvin i og vend det hele sammen
  3. Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge i 5-10 min
  4. Når muslingerne åbner sig, sigtes suppevandet fra i en mindre gryde. Muslingerne bliver i den store gryde med låg på for at holde varmen
  5. Suppevandet skal nu koges ind til 2-3 spsk fond. Der skrues op for varmen og så skal det ellers boblekoge i 5-15 min. Hold godt øje med at det ikke koger tørt!
  6. Når du står med 2-3 spsk fond, så tilsætter du fløden koger kort op og smager til med salt og peber
  7. Det hele vendes sammen med muslingerne og den finthakkede bredbladet persille
  8. Server i dybe tallerkner og gerne med pommes frittes til. De frosne i poser er altså helt okay her, det er jo muslingerne der er i centrum



Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar