Lige nu er der parmesan på tilbud i netto, men der er ikke noget mere irriterende end at købe dyr ost, lave én ret og finde en grøn klump i køleskabet 2 måneder senere. Ofte fordi man glemmer at man har det...
Der er mange muligheder for hvad du kan bruge parmesanosten til, inden den bliver lettere muggen i køleskabet, her er blot et par stykker:
- Brug det oven på/i mad. Især pastaretter er lækre med parmesan, bortset fra retter med fisk (her siger Smagsløget no no!)
- Spis den i små mundrette bidder, gerne med et glas rødvin til :-)
- Alt på parmesanen er spiselig, så smid resterne i blenderen og frys det ned i portioner. Det fungerer fint i retter hvor det er hensigten at osten skal smelte
Hvis man fryser hele osten ned, har den tendens til at smuldre når man vil rive den. - Parmesan er stærk på umami - den femte smag - så brug den evt. som smagsgiver i en vegetarisk risotto
Ingen kommentarer:
Send en kommentar