mandag den 22. februar 2016

Nuddelsuppe med kylling

Du er nu på dag 3 af hvad du kan få ud af din hele kylling. I dag bruger du skroget og alt det overskudskød du har pillet af skroget eller ikke har fået spist...





Ramen er en japansk nuddelsuppe, bestående af nudler, fond og grøntsager... I denne omgang er det fond lavet på kyllingeskroget og med kyllingekød i suppen.





Start med at lave suppen - og her skal du gerne have god tid. 
Hvis du ikke lige står inde med et kyllingeskrog, så brug bouillonterninger og hop videre til opskriften på suppen. 

  • 1 kyllingeskrog 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • diverse rodfrugter fra grøntsagskassen (ikke nødvendigt)

  1. Pensel skroget med lidt olie og put det i ovnen ved 225 grader i 20-30 minutter, til det er gyldent
  2. Skær skroget i 4-5 stykker og put det i en stor gryde med 1 fed hvidløg, løg og rodfrugter
  3. Dæk med vand og lad det simre under låg i 1 time - husk at skumme af
  4. Sigt skrog og grøntsager fra, så du står med en klar suppe. Kog evt. indtil du er tilfreds med smagen på bouillonen
  5. Smag bouillonen til med salt, peber og evt. soya eller karry afhængig af hvordan du ønsker suppen skal smage


    Når du er kommet så langt, er det tid til at lave selve retten. 
    Skær de ønskede grøntsager fx 
    • Forårsløg
    • Peberfrugt
    • Spinat
    • Edemamebønner
    • Gulerod
    • Bønnespirer 
    • Chili
    • Svampe
    Eller hvad der nu lige er i køleskabet... 
  6. Kog nudlerne i bouillonen efter anvisningen på pakken, tilsæt kød og de hårde grøntsager det sidste minut og anret herefter i store skåle

Bon appetit! 


Pssst... Hvis man er til det, er et blødkogt æg helt fantastisk i retten, som på billedet...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar